Странице

недеља, 14. јул 2013.

Solarna joga - Hira Ratan Manek

Praksa solarne joge

Solarna joga predstavlja jednokratnu praksu koja se uobičajeno sprovodi u periodu od 9 meseci gledanja u Sunce. Može se podeliti na tri perioda 0-3 meseca, 3-6 meseci i 6-9 meseci. Praksa solarne joge iziskuje gledanje u Sunce jednom dnevno tokom bezbednih časova. Bezbedni časovi gledanja u Sunce su sat od izlaska i sat do zalaska Sunca kada je nivo UV zračenja neutralan.

Periodi solarne joge

(0-3) - Prvog dana gledajte u Sunce maksimalno 10 sekundi, svakog sledećeg dana vreme povećavajte za 10 sekundi. Poželjno je stajanje na goloj zemlji bos, nije potrebno da držite oči nepomične, treptanje je dozvoljeno. Savetuje se nenošenje naočara i kontaktnih sočiva tokom gledanja. Nakon 3 meseca gledanja (dostignutih 5 minuta) primetićete značajnije promene u zdravstvenom i duhovnom stanju.

(3-6) - Nestajaće simptomi fizičkih bolesti. Mozak će dobijati više energije, manje će vam energije iz hrane biti potrebno za prehranjivanje organa. Kako se fizičke bolesti gube imaćete više energije koju ste do tada koristili za borbu protiv bolesti.

(6-9) - U ovom periodu počećete da koristite Sunce kao glavno sredstvo ishrane za proizvodnju energije. Glad će se smanjiti i treba će vam manje hrane jer hrana nije potrebna da bi telo funkcionisalo potrebna je samo energija. Oko osmog meseca glad bi trebalo potpuno da nestane. Nivo energije će ostati visok.

Nakon 9 meseci (dostignutih 45 minuta) praktikovanja solarne joge neophodno je prestati sa praksom solarne joge zbog dobrobiti očiju. Telo će se od energije isprazniti u roku od 6 dana kada je potrebno ponovo ga napuniti. Sada je potrebno preći na drugi deo prakse.
Drugi deo prakse obuhvata šetanje 45 minuta po goloj zemlji svakodnevno u periodu od 365 dana. Nakon 365 dana šetanja ukoliko ste zadovoljni postignutim rezultatima možete prekinuti šetnju. Nekoliko minuta solarnje joge jednom nedeljno biće dovoljno nadalje.

UPUTSTVO:

  1. Nadjite mesto za praktikovanje solarnje joge (pesak, gola zemlja, blato, put, beton). Pesak i zemlja su najbolje opcije zbog efekta uzemljenja. Izbegavajte vodu!
  2. Saznajte vreme izlaska ili zalaska Sunca za vašu zemlju.
  3. Izračunajte bezbedno vreme za praktikovanje solarne joge (sat od izlaska Sunca, sat do zalaska Sunca).
  4. Gledajte u Sunce otvorenih očiju. Počnite sa vremenom od 10 sekundi i svakoga dana povećavajte vreem za 10 sekundi. Ukoliko je dan bio oblačan nemojte povećavati vreme, drugog sunčanog dana vreme povećajte.
  5. Koristite tajmer radi lakšeg računanja vremena.
Po metodi Hira Ratan Manek.

Budite istrajni, uporni i rezultati će se pokazati.


Нема коментара:

Постави коментар

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks